• 88000 Mostar, BiH
  • +387 63 533 944
  • dompes.mostar@gmail.com
letak1 U Vijesti

I 1KM je veliki dar!

U listopadu i studenom 2015. traje humanitarna akcija „I jedan KM je velik dar!“ O čemu se radi?

Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru započeo je izgradnju Studentskog doma za siromašnije studente i studente iz brojnih obitelji,  te pučku  kuhinju u siječnju 2015. Plan je izradio arhitekt Davor Smoljan sa svojim suradnicima. Radove izvodi građevinska tvrtka Građevinar. Statika se radi po nacrtu prof. dr. Mladena Glibića. Poslove nadzornog obavlja tvrtka  CADORO-ING. Planirano je da se svake godine uradi jedan kat. Zahvaljujući donatorima nadamo se da će prvi studenti ući u Dom tijekom akademske godine 2016./2017. U objektu će biti i Međunarodni centar za dijalog i još neke druge institucije.  

Hvala Bogu radovi idu dobro zahvaljujući darovateljima, a upravo se sada priprema ploča nad prvim katom! Studentski dom će imati 50 studentskih soba te prostorije za učenje i dvoranu za predavanja. Pučka kuhinja bit će kapaciteta 200 obroka.

U suradnji s HT Mostar i Hrvatskom poštom d.o.o. Mostar uz račune HT Mostar-a dolaze ovih dana letci-uplatnice o Studentskom domu i pučkoj kuhinji s mogućnošću da se donira za izgradnju 1 KM ili 2 KM ili 5 KM… Akciju smo nazvali: „I jedna KM je velik dar!“ Želimo pokazati kako vrijedi svaka KM. Prisjetimo se onog događaja iz Evanđelja koji govori o udovičinu daru. Isus je bio u Hramu i gledao kako ljudi daju svoje darove. Darove su davali i bogati i siromašni. Jedna siromašna udovica je ubacila dvije lepte. Isus reče „Uistinu, kažem vam, ova je siromašna udovica ubacila više od sviju, jer su svi ovi od svoga viška dali za dar određen Bogu, a ona od svoje neimaštine: bacila je sve što je imala za uzdržavanje“ ( Lk 21,1-4). 

 Darovatelji na šalterima Hrvatske pošte d.o.o. Mostar prilikom uplate svog računa mogu uplatiti svoj dar za Studentski dom s tim da ne plaćaju nakanu (proviziju) pošti! Imena darovatelja objavit će se na: https:/fracebook.com/domuspanisetspiritus i www.dompes-mo.com! 

Zahvaljujemo svim darovateljima!