• 88000 Mostar, BiH
  • +387 63 533 944
  • dompes.mostar@gmail.com
U Vijesti

Studenti išli u obilazak Studentskog doma Dompes

Studenski zbor Sveučilišta u Mostaru i Studentski zbor Filozofskog fakulteta išli su u obilazak Studentskog doma i pučke kuhinje „Domus panis et spiritus“ – Dompes.

Gvardijan mostarskog samostana fra Iko Skoko dočekao je grupu te ih je poveo u razgledavanje Studenskog doma Dompes i opisao im povijest građevine i planove izgradnje.

„Ovaj Dom će služiti najviše mladim ljudima, odnosno studentima. Međutim, nema tu puno beskućnika, ali ima, pa ćemo i njima nuditi barem jedan topli obrok te će tu biti i pučka kuhinja. Uz sve to će se otvoriti i Centar za dijalog“, rekao je fra Iko Skoko.

Studenti će imati mogućnost raditi u Domu tijekom studiranja i ljeti s turistima, u restoranu, slastičarnici, ali i volontirati.

„Tematika izgradnje Studentskog doma za siromašne je vrlo bliska s nama studentima i podržavamo tu inicijativu našeg profesora fra Ike Skoke, pa smo odlučili pogledati kako napreduju radovi i kako mi predstavnici Studentskog zbora možemo pomoći u daljnjem radu“, izjavio je v.d. predsjednika Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Boris Blažević.

Predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić je naglasila kako će Studentski zbor će na sljedećoj sjednici iznijeti prijedlog da se pomogne u izgradnji ovog doma.

„Nadam se da ćemo nakon sjednice kroz različite akcije moći prikupiti novac i donirati ga domu. Fra Iko Skoko se maksimalno angažirao oko izgradnje doma i kao svećenik i kao profesor te ni mi ne smijemo zanemariti ovakav projekt“, kazala je Janja Marušić.

 

Branka Dijaković/treci.ba